Uz vaše oči, o vama govore i vaše usne

Fileri hijaluronskom kiselinom najpopularniji su kozmetički tretmani za usne zahvaljujući izvrsnim rezultatima. Važno je koristiti filere koji su iznimne kvalitete i važno je da vam ih izvodi doktor koji je u tome stručan. Uvijek imajte na umu da je riječ o postupku prilikom kojeg se filer hijaluronske kiseline ubrizgava u vaše usne. Vjerujemo da ne biste željeli da bilo što pođe u krivo.

Poliklinika Help ovog je mjeseca ožujka odlučila razveselite sve žene upravo akcijom na filere.

Jedan filer hijaluroske kiseline si darujte sami, a s drugim vas darivamo mi.

Odlična pogodnost povodom Dana žena započinje 1. ožujka i traje sve do 31. ožujka.

U kojim slučajevima je primjereno preoblikovati, zadebljati ili povećati volumen usana?

Najčešći slučaj koji zahtijeva injekcije hijaluronske kiseline je onaj kod osoba sa pretankim usnama. Osim što su neugledne, s godinama, vrlo tanke usne mogu se skupiti unutar usne šupljine i izgubiti velik dio svoje funkcionalnosti. Druga česta situacija su izdubljene usne. To je i estetski i funkcionalni problem, jer se u nekim slučajevima na bočnim stranama usta stvaraju nabori koji se upale zbog vlažnosti što može dovesti do bakterijske superinfekcije.

Ponekad osobe žele jednostavno uljepšati svoje usne iz estetskih razloga. Primjerice osoba može poželjeti punije ili uočljivije usne.

Bez obzira u kojoj skupini se pronalazite, Poliklinika Help uz stručno će vam savjetovanje podarite usne koje će lijepo pristajati vašem licu. Naglasak našeg rada je uvijek zdravlje te prirodan i njegovan izgled.

U svim gore navedenim slučajevima mogu se upotrijebiti specifični umreženi fileri na bazi hijaluronske kiseline.

Poliklinika Help koristi IBSA DERMA proizvode

Ono što IBSA DERMA proizvode čini specifičnim za usne je mala količina anestetika koju sadrže – vrlo korisna, s obzirom na to da su usta vrlo bogata živčanim završecima.

Četiri formule iz linije proizvoda ALIAXIN® sa specifičnim i različitim viskoelastičnim svojstvima rezultat su IBSA istraživanja. IBSA tehnologija može jamčiti različite kliničke rezultate koristeći kombinaciju hijaluronske kiseline s različitim molekularnim težinama dok djeluje na stupanj umrežavanja.

Fokus proizvoda je na poboljšanju autentične ljepote koju svi posjedujemo.

Koji je postupak tretmana usana? A koja su pravila?

Injekcije u usne mogu se izvesti duž obrisa, tehnika za redefiniranje konture, ili u tijelo same usne, kako bi se vratio volumen i izbočenje. Međutim, moraju se poštivati ​​precizna pravila: količina proizvoda koja se ubrizgava u usnicu treba biti najveća u središnjem području, stvarajući središnju izbočinu, te postupno nestajati prema periferiji. Nadalje, volumen donje usne trebao bi biti istaknut u usporedbi s volumenom gornje usne: u dobro proporcionalnim ustima, donja usna čini 2/3 volumena, a gornja samo preostalu trećinu.

Sve su to detalji koji čine razliku, a s kojima je upoznat naš liječnički tim na čelu s dr. med. Buljubašićem, jer naš glavni cilj je da iz Poliklinike Help izađete zadovoljni.

Da biste se mogli odlučiti na filere hijaluronskom kiselinom na našoj promotivnoj akciji 1+1 trebali biste biti:

  • Dobrog fizičkog zdravlja
  • Imati realna očekivanja
  • Nemati aktivnu oralnu infekciju, uključujući afte, herpes labialis.
  • Alergije na lijekove

Koliko su česti postupci filera usana?

Postupci punjenja usana su uobičajeni. U 2018. zdravstveni djelatnici izveli su preko 2,1 milijun postupaka punjenja usana.

Koliko dugo traju fileri za usne?

Fileri hijaluronskom kiselinom za usne obično traju 12 do 18 mjeseci. Međutim, to ovisi o vašoj dobi i o tome koliko brzo vaše tijelo razgrađuje kalorije u energiju (metabolizam). Mlađi ljudi brže sagorevaju kalorije, pa fileri za usne traju nešto kraće, posebno kod prve aplikacije.

Što se događa nakon postupka filera za usne?

Nakon dovršetka postupka, naš će vam liječnik nježno promasirati usne kako bi što bolje apsorbirale filer.

Naš liječnik će vas nadzirati do 15 minuta kako bi se uvjerio da nemate nuspojave, uključujući vrtoglavicu, mučninu ili znatno krvarenje koje se zaista rijetko pojavljuje. Nakon što utvrde da više ne trebate nadzor, pustiti će vas kući (otpustiti vas). Lokalni anestetik vas neće umoriti ili dezorjentirati, tako da se možete odvesti kući.

Vaše usne mogu biti natečene, osjetljive ili modre, ovisno o osjetljivosti vaše kože. Oteklina obično nestaje nakon 24 do 48 sati, ali ne može potrajati dulje od tjedan dana.

Naš liječnik će također zakazati naknadni pregled oko dva tjedna nakon zahvata.

Nekoliko savjeta nakon ubrizgavanja filera:

  • Stavite ledeni paketić do 10 minuta kako biste smanjili upalu, bol i oticanje.
  • Izbjegavajte nošenje ruža za usne, balzama za usne ili bilo kojeg drugog proizvoda na usnama najmanje 24 sata.
  • Suzdržite se od dodirivanja ili nabora usana, uključujući ljubljenje i pijuckanje iz slamčice.
  • Pažljivo perete zube.
  • Pijte puno vode.
  • Izbjegavajte vježbanje najmanje 24 sata i saunu

Postoje li potencijalne nuspojave ili kontraindikacije

Bitno je da se fileri izvedu u najvišim higijenskim uvjetima. Ovo područje je dom važnih arterijskih i venskih žila, čija anatomija mora biti dobro poznata liječniku, a kako bi se izbjegle nuspojave povezane sa slučajnim ubrizgavanjem proizvoda u arteriju ili venu. Stoga je najvažnije izbjegavati odlazak nestručnim osobama, te, kada je moguće, tražiti fotografsku dokumentaciju prethodnih pacijenata koje je liječio liječnik koji će obaviti zahvat.

Istovremeno, riječ je o jednostavnom procesu kojim se mogu postići ne samo dobri već i izvrsni rezultati kroz pristupačniju količinu proizvoda i minimalno invazivni zahvat. Izrazito je važno poštivati želju za prirodnim izgledom, biti najbolja verzija sebe, a ne preslika nekog drugog i zato je neizostavan dio cijelog procesa izabrati visoko kvalitetan filer.

Savjet više – Riješite se barkoda na usnama

Bore pričaju priču, našu priču. Iz rasporeda nečijih bora možete razumjeti njihov uzrok: starenje kože, ponovljena kontrakcija mišića ili oboje.

Jeste li ikada primijetili one okomite linije oko usana? Naziv “barkod” stekli su zato što podsjećaju na izmjenične tanke i debele linije na pakiranju proizvoda, barkodove. To su gotovo isključivo ženske bore, ne samo zbog gubitka tonusa nego i zbog ponovljene kontrakcije mišića. Doista, barkodovi su češći kod žena koje puše ili kod žena koje pretjerano skupljaju usne dok govore. A ako je nečija koža svijetla ili srednja te je bila previše izložena suncu, bore su sve izraženije. Takozvani “barkod” nije samo neugledan, već je i nemilosrdni znak prolaznosti vremena. Prevencija, injekcijama na bazi hijaluronske kiseline, najbolji je lijek.

Prevecija – bore

Bore u ustima najteže se tretiraju. Iz tog razloga, najvažniji korak u liječenju perioralnih bora je sprječavanje njihovog pojavljivanja: rano započnite tretiranje ovog područja ciklusima injekcija linearne hijaluronske kiseline – ako je vaša koža svijetla, čak i prije 40-ih.

Uvijek pitajte stručnjaka

Za odabir najprikladnijeg liječenja potrebno je konzultirati se sa specijalistom. U perioralnom području nalaze se važne vaskularne i živčane strukture, zbog čega su stručne ruke imperativ. Vaš odabrani stručnjak također će moći preporučiti korištenje posebnih krema i kozmetičkih proizvoda za konturu usana. Sve to možete pronaći n jedno mjestu u Poliklinici Help.

Izvor: www.ibsaderma.com